پزشکی

پزشکی و مهارت های لازم

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

پزشکی و مهارت های لازم

پزشکی یک دانش کاربردی است، هدف آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری‌ها و بازتوانی آسیب‌دیدگان است. این منظور با شناخت بیماریها، تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آنها به انجام می‌رسد.
دانش پزشکی و مهارت های لازم بر روی طیف وسیعی از رشته‌ها شامل فیزیک و زیست‌شناسی تا علوم اجتماعی، مهندسی و علوم انسانی بنا شده است امروزه هدف دانش پزشکی استفاده از فن‌آوری‌های دانش‌مبنا و استدلال قیاسی برای رسیدن به راه‌حل مشکلات بالینی است.

دانش لازم برای رشته پزشکی
افرادی که دانش آموخته رشته پزشکی در دانشگاه هستند می توانند در این زمینه فعالیت کنند. البته در صورت تمایل می توانند با گذراندن دوره در مقاطع بالاتر در یکی از رشته های زیر مدرک تخصصی دریافت کنند. جراحی کلیه و مجاری ادراری , بیماری های پوست , جراحی مغز و اعصاب , بیماری های قلب و عروق , رادیولوژی , زنان و زایمان , بیماری های عفونی , بیماری های داخلی , روانپزشکی , گوش، گلو، بینی و جراحی سر و گردن , ارتوپدی و….

مهارت های یک پزشک
از مهارت های اولیه یک پزشک مهارت شنیداری است.یک پزشک باید بتواند به خوبی به شرح حال بیمار گوش کند. گاهی ممکن است یک بیمار در اثر درد و یا خستگی از جملات مناسبی برای شرح حال خود استفاده نکند پزشک باید با آرامش او را به مسیر یک گفتگوی درست بکشد تابتواند روش درمانی مناسب را اعمال کند. مهارت انجام معاینه های صحیح بیماران از جمله مهارت های کلیدی یک پزشک است. در شرایط بحرانی امکان معاینه های طولانی مدت وجود ندارد یک پزشک باید بتواند با معاینه سریع, در مورد نحوه درمان تصمیم گیری کند.

از مهارت های دیگر پزشک حفظ خونسردی در برخورد با افرادی است که ممکن است بیماری های لاعلاجی داشته باشند.یک پزشک باید با آرامش با فرد بیمار صحبت کند و اطلاعات لازم را درباره بیماری به آن ها بدهد و درباره ی روش های درمانی موجود نیز صحبت کند.دادن امید به بیماران از مهمترین وظایف یک پزشک است. در صورتی که یک پزشک مسئولیت مدیریت یک بخشی از بیمارستان و یا درمانگاه را برعهده دارد باید دارای مهارت های مدیریتی نیز باشد. از طرفی باید یک پزشک بتواند در تعداد جلسات کم بیمار را مداوا کند و نیازی به حضور چندباره بیمار نباشد.

وظایف یک پزشک
اولین وظیفه یک پزشک کمک به حفظ سلامت افراد است و در صورت بروز بیماری کمک برای رفع آن است. داشتن احساس مسئولیت در قبال بیمار از جمله وظایف اخلاقی یک پزشک حاذق است. پیگیری وضعیت بیمار و دادن مشاوره های لازم از جمله مواردی است که یک پزشک باید در انجام آن کوشا باشد. فردی که شغل پزشکی را برای خود انتخاب می کند باید آگاه باشد که انجام یک سری از وظایف اخلاقی از جمله مواردی است که او را در رسیدن به موفقیت کمک خواهد کرد. به عنوان مثال رازدار بودن پزشک یک مساله بسیار مهم در بحث درمان است. شاید برخی از افراد تمایل نداشته باشند تا از نوع و شدت بیماری آن ها فرد دیگری مطلع باشد. روش های درمانی پیشنهادی توسط پزشک باید کاملا بررسی شوند و در صورت وجود عوارض, به صورت صادقانه با بیمار در میان گذاشته شود تا فرد بیمار بتواند به صورت آزادانه ادامه درمان را انتخاب کند. امروزه با توجه به این که علم در هر لحظه در حال تغییر است و دائما روش ها و تجهیزات جدیدی را در تمام علوم به ویژه در علم پزشکی به دنیا عرضه می کند از دیگر وظایف پزشک به روز کردن خود با علوم جدید و تجهیزات جدید پزشکی است.

دشواری های رشته پزشکی
پزشکان درکنار داشتن درآمد بالا با مشکلات زیادی نیز روبرو می شوند.گذراندن واحدهای درسی سنگین و سال های طولانی تحصیل باعث می شود تا آن ها بیشتر عمر خود را در حال مطالعه و تحصیل باشند .از طرفی پزشکان در بسیاری از موارد با افراد در شرایطی بحرانی برخورد می کنند که شرایط روحی مناسبی ندارند و نمی توانند رفتار مناسبی ازخود نشان دهند حتی گاهی کار به تهدید و فریاد می کشد که پزشکان باید صبر و حوصله شرایط آن ها را درک کنند.

ویژگی های فردی یک پزشک
کسی که شغل پزشکی را انتخاب می کند باید در وهله ی اول بسیار دلسوز و مهربان باشد تا بتواند با بیمار همدردی کند و شرایط او را درک کند .یک پزشک باید ذاتا علاقه به نوع دوستی و کمک به مردم داشته باشد.یک پزشک باید تحمل فشار کاری بالا را داشته باشد زیرا ممکن است در برخی شرایط تا ساعات طولانی در مطب مشغول ویزیت باشد و یا در بیمارستان مشغول جراحی باشد.افراد پر استرس برای انتخاب رشته پزشکی توصیه نمی شوند زیرا از ویژگی های یک پزشک خوب حفظ آرامش در بحرانی ترین شرایط ممکن است.علاقه به یادگیری و تلاش برای به روز کردن اطلاعات از جمله ویژگی هایی است که یک پزشک برای رسیدن به موفقیت به آن نیاز دارد.

وظایف پزشک
تشخیص بیماری ها – به این معنا که پزشک بر اساس دانش خود که از دانشگاه و مطالعه کتاب های تخصصی پزشکی به دست آورده و تجارب تشخیص ها و معالجه های قبلی نسبت به تشخصی بیماری مریض اقدام می کند. در بسیاری از اوقات برای تشخصی بیماری از آزمایشات پزشکی و عکس برداری نیز بهره می گیرد.
توصیه های درمانی – گاهی ممکن است پزشک فارغ از تجویز دارو تنها نسبت به ارائه توصیه های کلی اقدام نماید.
تجویز دارو – تجویز دارو از جمله وظایف تخصصی پزشک است و مسئولیت زیادی را برای پزشک به همراه دارد و باید بسیار با دقت و در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه توسط وی صورت پذیرد.
انجام جراحی ها (در صورت داشتن تخصص مربوطه) – در صورتی که یک پزشک دارای تخصص و مجوز انجام عمل جراحی باشد، عمل جراجی نیز انجام می دهد.
ارجاع بیمار به متخصصان دیگر برای آزمایش ها و تشخیص بهتر در صورت لزوم – پزشکان عمومی در برخی از اوقات بعد از ویزیت اولیه بیمار خود، در صورتی که از تشخیص خود اطینان کافی نداشته باشند او را به پزشکان متخصص و یا فوق تخصص معرفی می کنند. گاهی اوقات نیز بیماری مراجعه کننده از حیطه تخصصی پزشک متخصص خارج است و برای تشخصی و درمان بهتر او را نزد متخصص مربوطه معرفی می کند.

پزشکی و مهارت های لازم

  • یک پزشک از همان ابتدای دوران تحصیل به هوش بالایی نیاز دارد. مطالب درسی و نکات علمی، اجزای بدن انسان و موجودات زنده، انواع داروها و واکنش‌های آنان، انواع بیماری‌ها و علائم آن‌ها، انواع درمان‌ها و ابزارهای کمکی و… همه و همه نیاز به ذهن و هوش فعالی دارند تا یک فرد بتواند همه‌ی این موارد را به خاطر بسپارد و در زمان لازم از آن‌ها استفاده کند.
  •  کلاس‌های درسی فشرده همراه با کارهای عملی و بازدید از بیماران، نیاز به فردی باانگیزه، فعال و پرانرژی دارد تا بتواند هماهنگی خوبی بین زندگی  شخصی، شغل و درسش برقرار سازد.
  • کار در بیمارستان، ملاقات بیماران و انواع بیماری‌ها و کار در اتاق عمل نیاز به شخصی جسور و نترس دارد تا بتواند با وجود این شرایط روحیه‌ی خود را حفظ کند و به کار درمان بیماران ادامه دهد.
  • فردی که پزشک می‌شود باید حس انسان‌دوستی و کمک به هم نوع داشته باشد و در مقابل بیماران احساس مسئولیت کند.
  • یک دانشجوی پزشکی از دوران تحصیل نیاز به روحیه‌ی کار جمعی و گروهی دارد تا بتواند تعامل مثبتی با همکاران خود برقرار سازد و در کنار دیگران به کار درمان بیماران بپردازد.
  • یک پزشک باید استدلال دیداری داشته باشد و بتواند با دیدن ظاهر بیماری‌ها و علائم آن‌ها به تشخیص و درمان بیماری بپردازد.
  • داشتن ذهن سه‌بعدی برای یک پزشک بسیار مهم است، ذهنی که بتواند با تصور ماورای اجسام در اتاق عمل با خطرات و مشکلات به‌خوبی روبرو شده و آن‌ها را حل کند.
  • یک پزشک باید روابط اجتماعی خوبی داشته باشد. او باید از این مهارت خود در گفتگو با بیمار و گرفتن شرح‌حال و پی بردن به علائم بیماری بهره ببرد. هرچقدر یک پزشک از این قدرت بیشتر بهره‌مند باشد و رابطه‌ی خوبی با بیماران خود داشته باشد هم در روند تشخصی و درمان و هم در روحیه‌ی بیماران تأثیر مثبتی می‌گذارد.
ویژگیهای رشته پزشکی و مهارت های لازم آن

ویژگی‌های خوبی که رشته‌ی پزشکی دارد توانسته افراد زیادی را به سمت خود جذب کنددرمقاله پزشکی و مهارت های لازم آن را بیان میکنیم از جمله:

  • درآمد مالی مناسب
  • وجود فرصت‌های شغلی مناسب و امن
  • آموزش دروس به صورت تئوری و عملی و آماده‌سازی مناسب دانشجویان برای شغل آینده در دانشگاه
  • امکان کار در سرتاسر دنیا
  • داشتن شأن و منزلت اجتماعی بالا در جامعه

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *