[vc_row][vc_column][vc_separator color=”white”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]
ورزش سالمندان
هنگامی که درباره سلامتی بدن صحبت میکنیم،یکی از راههای بهدستآوردن آن انجام فعالیتهای ورزشی است. اما فعالیت ورزشی دارای انواع گوناگونی است که باید از آن شناخت داشت و بتوان بهدرستی و بهنگام از آنها برای افزایش توان جسمی و بهبود کیفیت فعالیت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماریها استفاده کرد.
چگونه باید ورزش های مناسب در منزل را شروع کنید؟
قبل از هر ورزش، سالمندان باید به مدت 5 دقیقه بدن خود را گرم کنند، اهسته راه رفتن و نرمش های سبک هم برای گرم شدن و آماده شدن بدن برای انجام ورزش روزانه مناسب است.
چنانچه سالمندی تابحال ورزش نکرده است، بهتر است که ارام و اهسته ورزش کردن را شروع کند و اکثرا با ورزش هایی شروع کند که با انجام آن راحت تر است. ارام ورزش کردن باعث می شود که کم تر به خود اسیب بزند و در آغاز کار مانع از دردهای عضلانی و مفصل می شود. پیاده روی یکی از بهترین ورزش ها برای شروع کار است و میتوان آهسته آهسته زمان و شدت آنرا بالا برد.
توصیه های لازم برای انجام حرکات ورزشی در منزل
- دقت در زمان آغاز ورزش سالمندان بسیار مهم است. ضمن این که هر گونه ورزشی هم برای این اشخاص مناسب نیست.
- محیط انجام ورزش باید ارام و شخص سالمند باید پوشش مناسبی داشته باشد.
- جلوگیری از تعریق و آشامیدن مایعات کافی مهم است تا شخص دچار کمابي بدن نشود.
- زمینی که شخص در آن پیاده روی می کند، نرم باشد و بهتر است شیب نداشته باشد.
- چنانچه سالمندان خارج از منزل، مشکل دارند از تردمیل و دوچرخه ثابت استفاده کنند. ولی در کل به سالخوردگان توصیه می کنیم که دست کم هرروز 15 دقیقه ورزش کنند.
فواید ورزش برای سلامت جسمی باسالمندان
حفظ یا کاهش وزن؛ از آنجا که سوختوساز بدن شما به طور طبیعی با افزایش سن کاهش پیدا میکند، داشتن یک وزن مناسب و حفظ کردن آن کار سختی خواهد شد. ورزش کردن به طور منظم میتواند میزان سوختوساز بدن را بیشتر کند و همچنین حجم تودهی عضلانی را افزایش دهد. این دو نتیجه منجر میشوند کالری و چربی بیشتری بسوزانید و وزن خود را بهخوبی مهار کنید.
تقویت پویایی، انعطافپذیری و تعادل بدن؛ ورزش سالمندان به افزایش نیرو، انعطافپذیری و فرم بدن شما کمک میکند و اینها هم میتوانند تعادل و هماهنگی بدن شما را بهبود ببخشند تا به مشکلات مفصلی و استخوانی دچار نشوید. تمرینهای قدرتی همچنین برای کاهش خطر و نشانههای بیماریهای مزمنی از جمله التهاب مفاصل سودمند هستند.
کاهش خطرات مریضی و بیماریهای مزمن؛ کسانی که اهل ورزش هستند، کارکرد سیستم ایمنی و گوارشی، فشار خون و تراکم استخوان بهتری دارند و کمتر به آلزایمر، دیابت، چاقی، بیماریهای قلبی، پوکی استخوان و برخی سرطانها دچار میشوند.
میانسالی و سالمندی و ورزش سالمندان
وقتی از عضلهای استفاده نشود روند تحلیل عضلات شدید میشود. وقتی بیتحرک در منزل هستیم و فعالیت ورزشی نداریم اندام دچار مشکل میشوند و میتوانند اندازه و حجم خود را از دست داده و کوچکتر از حد معمول شوند. این مشکل خصوصا در اندامهای مربوط بهصورت و نیز دستها و بازوها بیشتر دیده میشود. برای برطرفکردن این مشکل، ضرورت دارد برای تقویت اندامها و عضلات بدن، ورزشهایی را در دستور کار قرار داد تا مانع از ضعیفشدن عضلهها شود. بهعنوان نمونه، ورزشهای مناسبی برای تقویت عضلههای صورت وجود دارد که فرد سالمند یا میانسال میتواند با کمک آنها از چروکیدهشدن صورت و ایجاد احساس ناخوشایند سالمندی جلوگیری کند.
چند باور نادرست درباره ورزش کردن وافزایش سن-ورزش سالمندان
ورزش هیچ فایدهای ندارد، ما در هر صورت قرار است پیر شویم!
فعالیت بدنی منظم به شما کمک میکند جوانتر به نظر برسید، سرپا بمانید و احساس شادابی کنید. همچنین خطر ابتلا به بیماریهای گوناگون را هم کاهش میدهد. به طور کلی، ورزش هم برای جوانان و هم سالمندان مفید است!
دیگر شدنی نیست، نمیتوانیم مانند گذشته ورزش کنیم!
دگرگونیهای هورمونی، تغییرات سوختوساز و تراکم استخوانها و تودهی عضلانی به این معنا است که نیرو و سطح کارکرد بدن شما با بالا رفتن سن کاهش پیدا میکند. ولی بدین معنا نیست که شما دیگر نمیتوانید ورزش کنید، پیشرفت داشته باشید و سلامت خود را بهبود ببخشید. نکتهی اصلی این است که اهداف خود را با توجه به سنتان تعیین کنید و از خودتان توقع خیلی بالایی نداشته باشید. همچنین یادتان باشد که تأثیر کمتحرکی روی توانایی فیزیکی بدن بسیار بیشتر از افزایش سن است.
برای ورزش کردن زیادی پیر شدهایم!
شما هیچوقت برای فعال بودن و تقویت سلامتی خود پیر نیستید. در حقیقت، بزرگسالانی که دیرتر به سراغ ورزش رفتهاند، با پیشرفت بیشتری نسبت به جوانان مواجه شدهاند. اگر تاکنون ورزش نکردهاید یا فاصلهی زیادی افتاده، به احتمال زیاد با آسیبهای ناشی از ورزش کردنِ زیاد روبهرو نخواهید شد. به معنای دیگر، در مقایسه با کسانی که از جوانی اهل ورزش بودهاند، شانس کمتری برای آسیبدیدگیهای درازمدت دارید. پس این باور نادرست را کنار بگذارید و با رعایت ایمنی و انجام فعالیتهای ملایم، ورزش کردن را آغاز کنید.
بسیار ضعیف هستیم و سراسر بدنمان درد است!
تحرک داشتن و فعال بودن میتواند به شما برای مهار درد کمک کند و نیروی سراسر بدنتان را افزایش دهد. بسیاری از سالمندان پی بردهاند که فعالیت منظم نه تنها جلوی کاهش نیرو و نشاط ناشی از پیری را میگیرد، بلکه آنها را تقویت هم میکند. نکتهی مهم این است که کار را بهآرامی پیش ببرید و به خودتان زیادی فشار نیاورید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]